Erinomainen uros

Koronakevät perui monet kesätapahtumat tältä vuodelta. 19.-20.9. järjestetty Tuusniemen ryhmänäyttely on ainoa koiranäyttely, mihin Robin tänä kesänä osallistuu. Itseltäni ne jäävät kokonaan väliin. Lisäksi näyttelyyn valmistautuminen oli harvinaisen takkuista tällä kertaa. Robin keksi näyttelyä edeltävänä iltana (perjantaina) jostain takiaispensaan lenkillä ollessaan, mikä takasi sen, että sain askarrella koiran turkin kimpussa melko myöhään.

Lauantaina koitti näyttelypäivä. Tuomari oli ollut kasvattajan kertoman mukaan tarkka. Robin sijoittui 7 urossheltin kehässä neljänneksi, vaikka sanallinen arvostelu lähentelee loistavaa. Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen uros, on tuomari kirjurille sanellut. Syynä heikkoon kilpailutulokseen on Robinin tyyli pitää häntää liian korkealla. Tuntui hyvältä kuulla, että tuomari oli selkeästi pitänyt koirastani, vaikkei jatkoon sitä päästänytkään. Lisäksi Robin oli käyttäytynyt hyvin ja se oli saanut ihailua osakseen myös muilta kuin tuomarilta. Muuan näyttelyssä käynyt oli kysynyt, josko sitä voisi käyttää astutuksessa, kun on niin kaunis koira.

Onhan Robin kaunis, sitä se tottavie on. Ja ihana perhekoira. Seurallinen ja kiltti, mutta suojeleva. Koska haluan varmistua siitä, että Robinin pennut saavat aikanaan hyvän kodin, en anna sen astua narttua, jonka elinolosuhteita en tiedä. Koska tunnen koiraihmisiä ja kasvattajia hyvin vähän, annan Robinin kasvattajan arvioida, ovatko nartun elinolosuhteet sellaiset, että voisin hyvillä mielin antaa sen tehdä Robinille pentueen. Haluan myös aikanaan tietää, minne pennut myydään ja mitä niille kuuluu. Ovathan ne osa minulle rakasta lemmikkieläintä.

Tänään on palattu näyttelytouhuista takaisin arkisille lenkkipoluille. Eilinen meni koiran hoidon kannnalta leppoisasti, koska Robin oli lähes puolet päivästä näyttelyreissulla ja illasta ihan ventti. Turkkikin pysyi siistinä. Tänä aamuna sitten saimmekin tehdä taas tuttavuutta takiaispensaan kanssa…

Aiempia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *