Korona toi omistajat kotiin ja koirat kiittävät

Uutiset ovat kuin sota-ajalta: pysy sisätiloissa, huolehdi lähimmäisestäsi, suojaa itsesi! Sotaa kai periaatteessa Suomi ja koko muu maailma käykin. Vihollinen on vaan tällä kertaa näkymätön. Suositus pitää lapset kotona ja työskennellä etänä on lisännyt ihmisten määrää teillä, puistoissa, lenkkipoluilla ja metsissä. Paraikaa maailmalla leviävä koronapandemia vaikuttaa meidänkin elämäämme siten, että Robin on pidettävä kokoajan kiinni eikä sille voi nyt tarjota edes hetken pyrähdyksiä vapaana metsän keskellä.

Koronavirus vaikuttaa myös koiratapahtumien järjestämiseen, sillä lähes kaikki koiranäyttelyt on peruttu toukokuun loppuun asti. Ja niissä näyttelyissä, jotka järjestetään, koiran hampaita ei tarkista enää tuomari vaan koiran näytteilleasettaja. Tämä on harmittava takaisku kesän suunnitelmilleni kiertää koiranäyttelyissä Robinin kanssa. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, onko poika kehittynyt sitten viime näyttelyn positiiviseen vai negatiiviseen suuntaan. Pitkä tauko poissa kehästä ja harjoituksista tuskin tekee hyvää haaveilleni saada karvatassulle ROP-palkintoa saati sertiä.

Korona toi omistajan kotiin ja koirat kiittävät

Korona on muuttanut maailmaa hetkessä ja luulen, että osa muutoksista jää voimaan pandemian laantumisen jälkeen. Työelämä on joutunut kovalle koetukselle ja yritysten on pitänyt keksiä uusia tapoja selvitä muuttuneesta markkinatilanteesta. Nyt on ollut pakko tehdä ratkaisuja, jotta konkurssi ei kolkuttele ovella. Uusi työskentelymalli vaatii uudenlaista kykyä johtaa omaa työtä, mikä saattaa tuottaa haasteita uuteen arkeen totutteleville lähityöläisille. Se puolestaan voi pistää hetkeksi arjen sekaisin ja kiristää ilmapiiriä kotona. Pakon edessä on kuitenkin toimittava, kuten suositellaan. Ja tällä hetkellä hallitus suosittelee, että ihmiset välttäisivät sosiaalisia kontakteja.

Tavallaan etätyön lisääntuminen on hyväkin muutos, sillä tutkijat ovat havainneet, että ihmiselle olisi tehokkainta tehdä töitä nykyisen viiden päivän sijaan vain 4 päivää viikossa. Tai jos töitä tehdään viitenä päivänä viikossa, niin työajan tulisi olla vain 6 tuntia päivässä. Koska kotona harvemmin tulee tehtyä yhtäjaksoisesti yhtä pitkää päivää kuin työpaikalla, näkisin pandemian mahdollisuutena muuttaa työkulttuuria ihmiselle sopivampaan suuntaan. Ja koska muutos ei ole tapahtunut vapaaehtoisesti, niin ehkä poikkeustila on riittävä syy tarttua toimeen ja uudistua. Ainakin koirat kiittävät, kun rapsutuksia on helpommin saatavilla työviikon aikanakin. Ja kun ennen tuntemattomasta toimintatavasta tulee uusi normaali, uskoisin myös oman työnjohtamisen alkavan sujua luontevammin. Sen myötä mahdollinen jännittyneisyys kotioloissa voi vaihtua tunteeseen paremmasta elämänhallinnasta.

Alempi kuva: jarmoluk/Pixabay

Lue myös Koira tunnistaa ihmisen tunteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *