Kylvynraikas pikkukoira lihotuskuurilla

Robin oli vaihteeksi taas yön yli hoidossa kasvattajalla, kun itse jouduin lähtemään työmatkalle. Sinä aikana ”puudelini” pestiin ja siistittiin. Sain takaisin kylvynraikkaan pikkukoiran, joka otti minut ilosta pomppien vastaan, kun hain sen kennelistä kotiin. Nauroimme mieheni kanssa, että kohta Robin luikahtaa piiloon sängyn alle kuullessaan sanan ’kasvattaja’, koska joka kerta kennelissä käydessään sitä siistitään. Meidän mielestämme on enemmän kuin kiva, että kasvattaja siistii Robinia, mutta Robin ei saata olla samaa mieltä…

Kasvattaja oli myös tehnyt havainnon, että poju on liian laiha. Minun on helppo uskoa se, sillä Robin syö huonosti. Tai nirsosti. Nappularuoka ei kelpaa ilman lisukkeita. Viime aikoina maksalaatikko on ollut herkku nro 1. Sitä ennen koira saatiin syömään sekoittamalla ruokaan tonnikalaa. Saimme mukaamme rasvaisia Maukas lempi – raakaruokapullia, joiden on tarkoitus auttaa koiraa saamaan massaa luidensa ympärille.

Mutta eikai se ole ihme, jos ruoka ei maistu, kun ulkona on niin paljon ihania (tyttö)koirien hajuja. Olen koittanut hillitä hihnavetämistä ja autojen haukkumista syöttämällä Robinille HauHau Championin vehnättömiä kana-riisipaloja. Lahjominen on auttanut jonkin verran, mutta etenkin valkoiset ja nastarenkaalliset autot ovat Robinille vaikeita sietää. Jospa aika tekisi lopulta tehtävänsä ja kaikki tämän hetken ongelmat ratkeavat itsestään.

Aiempia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *