Mustikat maistuvat koirallekin

Kävimme tänään mustikassa koko perheellä. Myös Robin oli mukana. Evästauolla huomasimme koiran syövän jotain. Ehkä se lipsi lasten mehutetrasta varvikkoon kaatunutta mehua. Sama toistui. Koska tällä kertaa mehutetra ei ollut ollut lähelläkään koiraa, meille heräsi epäilys siitä, että Robin syö mustikoita.

Hieman epävarmana metsämarjojen terveydestä koiralle kysyin illemmalla näyttelyharjoituksissa kasvattajalta hänen mielipidettään mustikoista koiran ravintona. Olin odottanut edes pientä yllättymisen merkkiä, mutta ei. Kasvattaja totesi vain rauhallisesti, että anna syödä vaan. Ilmeisesti ei ole tavatonta, jos sheltti tonkii varvikosta muutakin kuin jäniksenpapanoita…

Tarkistaessani asiaa vielä Evidensia Eläinlääkäripalvelujen sivuilta huomasin siellä kohdan, jossa todetaan seuraavaa: Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että viinirypäleitä lukuun ottamatta ihmisille turvalliset marjat ovat turvallisia myös lemmikeille. Eli näin ollen mansikat, mustikat, vadelmat, banaanit ja muut ovat täysin turvallisia välipalaherkkuja myös koiralle.

Aiempia kirjoituksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *