Terveystulokset

Selkä-, kyynärnivel- ja lonkkanivelkuvat on otettu ja melko hyviksi havaittu. Melko siksi, että selästä löytyi välimuotoinen lanne-ristinikama -muutos LTV1, lonkat ja kyynärät sen sijaan olivat parhaat mahdolliset eli A/A ja 0/0. 

LTV eli lumbosacral transitional vertebra on yleinen synnynnäinen ja perinnöllinen nikamaepämuodostuma ja sitä esiintyy useilla koiraroduilla. Se altistaa lanne-ristiluuliitosalueen varhaiselle rappeutumiselle, minkä seurauksia voivat olla takaselän kivut ja pahimmassa tapauksessa takajalkojen halvausoireet. Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta suosittelee yhdistämään oireettomat LTV1–LTV4 -tuloksen saaneet koirat vain LTV0-koirien kanssa. Muutoin löydös ei Robinin elämää haittaa.  LTV1, mikä Robinilla diagnosoitiin, on onneksi LTV:n lievin muoto, joka tähän mennessä tehtyjen lääketieteellisten havaintojen mukaan vaikuttaisi olevan koiralle oireeton tai aiheuttavan oireita vain vähän. 

Tänä iltana ajattelin käydä pitkästä aikaa Robinin kanssa näyttelyharjoituksissa Koiramekassa. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa useita viikkoja, ellei jopa kuukausia. Olivatkohan edelliset harjoitukset, missä kävimme, itse asiassa ulkokentällä…? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *